fruktsallad

Jag älskar frukter i alla dess former och tänkte dela med mig med ett 'recept' på fruktsallad som jag skapade igår. Det är väldigt enkelt (:

Ingredienser 1-2 portioner
1 stort inte för surt äpple
1 st blodgrape
1 dl hallon

Gör såhär:
Skala äpplet. Skär det i en tärnings storlek. Skala hela blodgrapen. Även 'skinnet' runt köttet. Man vill bara ha i köttet (tar ganska lång tid men det är värt det). Du börjar med att skala bort det yttersta, sedan delar du grapen på mitten. Där klyftan är som smalast revar du upp skinnet och skalar neråt och så långt över undersidan som möjligt. när den synliga sidan är avklädd trycker du lite lätt på den tjockaste delen så att klyftan lossar. Upprepa på varenda klyfta. Och sist så häller du över de nyplockade/upptinade hallonen. Rör om.

Anledningar!
Anledningen till att äpplet inte får vara för surt är för att frysta hallon är sura, och grape är inte det sötaste heller. Sen till det att man ska skala av skinnet på grapen är för att skinnet är beskt, därmed inte gott att äta.  Det bli lättare att tugga också (;

Smaklig frukttid!

1 kommentarer
Elli säger:

dukti du e' ;D

de receptet ska provas! <3

2009-03-04 @ 21:28:44


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar: